Workshop Mannenyoga

Wist jij dat Yoga op de mat (Asana) ooit is ontwikkeld speciaal voor mannen? Gek idee als je ziet dat er vooral vrouwen te vinden zijn in de meeste yogastudio’s. De fysieke houdingen waren er om de mediterende monniken fysiek gezond te houden en hun lijf sterk genoeg te maken om urenlang in een meditatiehouding te kunnen zitten. Dus alles wat we doen op de mat is bedoeld om urenlang in stilte te kunnen zijn zonder gek te worden!

In het Westen heerst er een taboe op Yoga voor mannen, wat zo jammer is want je kunt er zoveel uit halen. Toch merken ook wij dat we in onze marketing meer en meer de zachte kant benaderen om het zo toegankelijk mogelijk te maken. En daar bereiken we jou als man misschien niet genoeg mee.

Yoga is ironisch genoeg juist niet altijd zacht. De mat is er om houdingen aan te nemen die zorgen voor mentale en/of fysieke weerstand. In die weerstand zit jouw les. Push je door tot je erbij neervalt, zet je op tijd een stap terug of leer je vertrouwen op je lijf. Het idee is altijd je volle potentie benutten (dus geen slappe armen of benen maar écht ervoor gaan) met altijd een luisterend oor naar je lichaam om te checken of dit wel echt is wat goed voor je is. 

Dus wil jij:

  • Sterk worden;
  • Blessures aanpakken;
  • Je fit voelen;
  • Leren ontspannen na inspanning;
  • Leren ontspannen tijdens inspanning;
  • Lol maken;
  • Uit je comfortzone.

Volg dan een yogales en doe dat in deze vorm met een groep mannen!


Er komen mannen bij ons in de studio en toch voelen sommigen van hem zich wat ongemakkelijk tussen alleen maar vrouwen, wat wij ons best voor kunnen stellen.

Die drempel voor mannen mag omlaag! Op zondag 23 oktober as. geeft Francis van 14:30 – 16:00 een Yogaworkshop speciaal voor mannen! Dus ben of ken jij een man die een yogales met fysieke uitdaging wil volgen van 1,5u met extra aandacht voor het mannenlichaam? Volg dan deze les voor €19,95. Schrijf je in via de link in bio!

Meld je meteen aan!

Wat tevreden leden over ons zeggen:

“Ik ben lang op zoek geweest naar yogalessen die bij me passen. De studio van Happy on the Move voelt fijn en warm aan. Ik voelde me vanaf het eerste moment gelijk welkom. Fijne en professionele docenten en veel gevarieerde lessen. Aanrader!”

“Op deze mooie plek in Sliedrecht, kom je helemaal tot rust. Van rustige yoga waarbij je werkt aan ontspanning tot yoga waarbij je ook lekker krachtig bezig bent.”