Over Jess:

Jess Ngian komt uit Singapore en woont sinds september 2019 in Nederland. Ze heeft altijd in de maritieme industrie gewerkt en dit was een hectische werkomgeving met een hoog tempo. Ze zat in een ‘rat-race’, altijd druk en nooit tijd voor zichzelf. Ze begon met het beoefenen van yoga nadat ze had besloten beter in haar vel te willen zitten, ook voor haar gezin. Deze beoefening begon met een yoga-app thuis. Na een paar sessies voelde ze al verandering in haar lichaam!

De veranderingen die plaats vonden, zowel mentaal als lichamelijk, maakten dat ze dagelijks yoga bleef beoefenen. Van thuis met de app ging ze over naar yogalessen volgen in studio’s. De dynamiek van mede-yogabeoefenaars in de les maakten dat zij nog meer geïnteresseerd raakte in yoga. Dit deed haar besluiten helemaal in haar eentje een yogareis te maken naar Nepal. Het voelde surrealistisch om te hiken en yoga te doen in de bergen. Ze had nooit van zichzelf verwacht dat ze zoiets zou doen!

De yogapassie van Jess groeide door en met die passie nam ze de volgende stap om haar kennis over yoga te vergroten. Ze is toen naar India gegaan om de Ashtanga-Vinyasa Yoga Teacher Training te doen. Dit waren de beste 28 dagen van haar leven, waar ze iedere dag yoga kon beoefenen zonder afleiding. Haar wens om meer te leren over andere vormen van yoga maakte dat zij erna ook nog de Yin Yoga Teacher Course heeft gevolgd.

Als yogadocente hoopt ze mensen te helpen die dezelfde vorm van ‘healing’ nodig hebben als zij. Jess is ervan overtuigd dat als we tijd nemen om meer van onszelf te houden dat we dan automatisch meer tijd hebben om die liefde te delen met de mensen van wie we houden.

Voordat ze in september 2019 voor de tweede keer naar Nederland verhuisde gaf ze yogales aan kleine groepen waar ze de voordelen van yoga mocht delen via ademhaling, meditatie en yoga op de mat.