Over Joëlle

Haar yoga reis begon niet eens zo lang geleden. Begin 2020 was Joëlle met haar vriend halverwege een overland trip die hen op hun motoren van Nederland naar Nieuw-Zeeland zou brengen. In het spirituele en bruisende India besloten ze wat maanden pauze te houden. Na een intrigerende 10 daagse Vipassana meditatie wilde Joëlle haar kennis heel graag verdiepen en besloot ze een Yoga Teacher Training te gaan volgen. In een paradijselijk oord midden in de hectiek van Mumbai werd ze ondergedompeld in de filosofie en levenswijze die yoga omvat. Corona bracht de reis onverwachts tot een eind, maar de weg stopte niet.

In Nederland leerde zij Nienke en de fijne Yogastudio kennen en kwam zelfs het lesgeven veel eerder dan verwacht op haar pad.

Yoga en meditatie zijn voor Joëlle een reis naar binnen, maar tegelijk ook een intense manier om te verbinden. Het is een manier om los te kunnen koppelen van alle hectiek en te leren zien waar het leven daadwerkelijk om gaat. Het begrip anicha is wat voor haar de essentie vormde van de Vipassana meditatie. Het is een Sanskriet woord dat verandering betekent. En in het leven houden wij zo graag vast aan dingen, alsof ze onveranderlijk zijn. Maar alles verandert, constant. Hoe moeilijk het ook is, we zullen alles wat ons dierbaar is ook ooit los moeten laten.

Dat loslaten en overgeven aan wat er is, oefent ze op haar mat. “Ik ben er van overtuigd dat wij in onze kern een eindeloze bron van liefde zijn, en dat in alle verandering liefde blijft. Dat is de essentie vanuit waar wij op het diepste niveau kunnen verbinden.” is wat Joëlle stukje bij beetje hoopt over te kunnen dragen in haar lessen.