Yoga

Ontspanning en bewustzijn door middel van beweging en stilstaan. Letterlijk en figuurlijk. De vorm van yoga die ik geef is hatha yoga met invloeden van vinyasa flow. ‘Ha’ betekent zon en ‘tha’ betekent maan. Tegenovergestelden komen samen. Waar Hatha yoga kan worden ingezet om poses lang vast te houden geef ik met de invloed van vinyasa flow beweging in de poses. Ademhaling is een belangrijk onderdeel van de lessen. Je leert om ademhaling in te zetten voor ontspanning en als ondersteuning van de bewegingen.

Een combinatie van focus op asana (poses) en pranayama (ademhaling) maakt dat je je na een les ontspannen voelt met toch het idee dat je iets gedaan hebt. Je lichaam wordt op deze manier flexibeler, spieren worden sterker en je wordt je bewuster van wat er allemaal gaande is in je lijf.

Met yoga komen lichaam en geest samen. Dit zorgt voor innerlijke rust en je komt in contact met jezelf. Daarnaast is het goed voor je organen, klieren en het zenuwstelsel. Je leert je lichaam uit te dagen en grenzen op te zoeken zonder hard te zijn voor jezelf.

Ik geef yogales op een manier die bij jou past. Dit zou in een privéles kunnen, alleen of samen met een eigen gevormde groep, of in een bestaande groepsles. Ik werk graag op maat en passend bij jouw behoefte.

Zowel lichamelijk als mentaal leer je jezelf beter kennen en dit kan ervoor zorgen dat er iets loskomt als je hiervoor open staat. Door middel van coaching kan ik je eventueel in een combinatie verder helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

Al onze yogalessen worden gegeven in onze eigen Happy on the Move studio op de Maaslaan 6 in Sliedrecht.

Yogales wordt steeds populairder op zakelijk gebied. Bedrijven geven meer aandacht aan vitaliteit en met het geven van yogales werk ik graag mee aan het behouden van gezonde en sterke medewerkers.